Dania „Rogate”
Witajcie w Rogatej, gdzie każde danie jest przygotowywane na bieżąco, aby zapewnić Wam świeżość i autentyczny smak tradycyjnej kuchni. Nasze pieczywo wypiekane jest własnoręcznie, abyście mogli delektować się aromatem świeżości prosto z pieca. Doświadczcie prawdziwej polskiej gościnności i tradycji kulinarnej w każdym kęsie!
Szlak Kulinarny Śląskie Smaki Stół Beskidzki
Przybywajcie do nas każdego czwartku i delektujcie się prawdziwą ucztą dla podniebienia!
Golonka peklowana jest przez pięć dni aby później trafić do
pieca opalanego drewnem bukowym gdzie piecze się w towarzystwie warzyw od lokalnych rolników, a na Waszych oczach jest dopieszczana, abyście mogli doświadczyć świeżości i aromatu tradycyjnej kuchni.
Spróbujcie naszej wyjątkowej golonki i poczujcie, jak tradycja smakuje najlepiej!
Ręcznie robione
Przekroczcie próg naszej restauracji i pozwólcie sobie na kulinarne szaleństwo.
W naszej karcie menu ukrywają się dania rogate, które stanowią prawdziwą ucztę dla zmysłów.
Z dumą prezentujemy nasze menu, w którym znajdziecie dania przygotowane z lokalnych produktów, zachwycające smakiem i aromatem. W ten sposób nie tylko doświadczycie unikalnych smaków naszej okolicy, ale także wspomożecie lokalną społeczność.
Nasza historia
Jakie były początki karczmy Rogata?
Karczma Rogata znajduje się w domu rodzinnym właściciela Krzysztofa Hankus. Budynek karczmy został wybudowany prze jego pra-pradziadka. Krzysztof zafascynowany historią domu, postanowił odnowić tradycję rodzinną i otworzyć lokal gastronomiczny. Początkowo był to lokal w którym jedzono przygotowywane przez mamę Krzysztofa wspaniałe śledzie na ostro, smalec z ogórkami, palono wspólne ogniska, na których każdy z zachwytem piekł kiełbasę z kija. Oczywiście głównym dodatkiem do dań było tradycyjne piwo. Atmosfera była więc dość rozluźniona i rodzinna.
CZYTAJ WIĘCEJBlog
Jesień – sezon na dynie.
Lato, wakacje czyli sezon grillowy w pełni. Nie każdy z Nas ma możliwość grillowania w domowym zaciszu, dlatego w Naszej karcie dań możecie znaleźć dania z grilla. Grill w wydaniu[…]
Z miłości do grilla.
Za oknem piękna złota jesień. Pora roku w której rozpoczyna się sezon na dynie. Dlaczego warto ją jeść? Dynia daje bardzo duże możliwości w kuchni zaczynając od kotletów a kończąc[…]
Cześć Piękna!Dobrze, że jesteś.
Cześć Piękna! Dobrze, że jesteś, to tylko niektóre z nazw aromatycznych, naturalnych ,rzemieślniczych, warzonych tradycyjnymi metodami piw jakie możecie skosztować w Naszej Karczmie[…]
Informujemy, że w nasza firma, otrzymała wsparcie finansowe w postaci Subwencji Finansowej PFR 2.0.. Wsparcie zostało udzielone przez Polski Fundusz Rozwoju.